Здорове харчування
Лікувальні гриби та зниження ваги
Система зниження ваги «Ямакіро»
Корисні поради або це треба знати
- Правила харчування
- Не всякий хліб корисний
- Несумісні харчові комбінації
- Вода
Про грибний дієті
Застосування хлорофілу в терапії онкології
Практичні рекомендації з лікувального харчування при онкологічних захворюваннях
Живлення - це вимушений джерело отримання життєвої енергії (прани) для людини, тому важливо, щоб їжа була саттвічної (здорової) і відповідала конституції людини (ВІКРІТІ і пракріті), а також сезону року і віком.
Правильне харчування по Аюрведе
Правила харчування
- Не вживати їжу без почуття голоду. Кратність прийому 2-3 рази на день. Чи не є при жажде.Не пити при голоді.
- Їжа повинна готуватися з любов'ю!
- При приготуванні їжу не можна пробувати. Там, де їжа готується на потоці - вона без любові (їдальні, кафе)!
- Перед прийомом їжі треба вмитися, помити руки, прополоскати рот і по можливості вимити стопи (звільнити організм від негативної енергії).
- Не можна приймати їжу при (-) емоціях, втоми, злості, гніві.
- Перед прийомом їжі треба побажати приємного апетиту, нагодувати нужденних в їжі (тварин, бідних ..) - все повернеться багаторазово.
- Для посилення травного вогню перед їжею прийняти 1 стакан соку + щіпка імбиру + 1 \ 2 ч. Л. солі чорної + 1 ч. л лимонного соку. Потримати в роті і ковтнути.
- Під час прийому їжі треба сидіти обличчям на Схід (при положенні на Південь посилюється Тамассі - застійні явища).
- Їжу треба приймати мовчки. Не можна дивитися телевізор, слухати радіо, читати книги. Можна слухати спокійну музику.
- Не можна їсти стоячи, в русі, поспіхом. Треба спокійно сидіти.
- Після їжі 10-15 хвилин треба посидіти в спокійній обстановці, не заважати потокам енергії, щоб не було дисбалансу. При підвищеному вазі через 5 хвилин після їжі треба походити.
- Активно включати всі 5 органів почуттів: зір, слух, нюх, дотик, смак.
- Перед роздачею їжі, кухареві необхідно вимити руки, їсти останнім.
- Прийом рідини:
- При підвищеній вазі пити перед їжею за 10-15 хвилин;
- При зниженому вазі пити 1 \ 3 склянки після їжі;
- При нормальній вазі можна запивати їжу фіточаєм, чаєм зі спеціями, а краще кисло-молочними продуктами: кефір + чорний перець, імбир або кисле (не можна соки і молоко).
- Треба добре пережовувати їжу:
- Тверду їжу - пити;
- Рідку - жувати (потримати в роті).
- Після їжі не спати мінімум 2 години. Якщо після їжі сонливість - їжі прийнято багато або вона несприятлива для організму (Тамасс- застій), якщо після їжі дратівливість - їжа викликала Раджас (вогонь).
- Після 18.00 їжу не приймати.
- Не можна приймати їжу до сходу і після заходу Сонця (до 6.00 і після 18.00).
- Увечері не приймати продукти, які посилюють капху !!!
- Обсяг з'їденої їжі повинен становити (скільки поміститься в дві долоні) 1 \ 4-рідина, 2 \ 3 їжа тверда, 1 \ 4 вільного місця в шлунку для вогню травлення.
- Не можна спорожняти кишечник після їжі (це руйнує Вату-Апана дошу). Краще після сну перед сніданком. Але позиви не можна стримувати, якщо стілець після їжі, але треба вжити заходів !!!
- Той, хто багато або мало їсть або спить - не буде йогом.
- Розвантажувальні пости треба проводити 2 рази на місяць: 11 день після Молодика і 11 день після повного місяця: рівні поста:
Пости.
ВАТА - не більше 3-х днів
ПІТТА - не більше 4-х днів
Капху - можна довго, краще сухе голодування.
Пости на соках:
ВАТА - виноградний сік Сік пити розбавленим 1-1,5 л день
ПІТТА - гранатовий сік
Капху - яблучний сік
Під час постів необхідно застосовувати чаї з гарячими спеціями, нейтралізуючими і «спалюють» токсини в організмі:
- Імбир, чорний і червоний перець, карі ...
- Сухий пост без води - для Капхи (обсяг = 1200 мл \ день);
- З рідиною (соком фруктовим, кисло-молочними - Вата 1500 мл \ д, а з овочевими соками - Пітта 1500 мл \ д і фіточаями -Теджас)
- Відмова від певних вегетаріанських продуктів: бобових, злакових (крім гречки), меду, спецій, баклажанів, томатів, мучного, горіхів.
- Харчуватися краще відповідно до конституції (краще Саттвічна харчування).
- Правильне харчування за аюрведою рекомендує приймати продукти, що збільшують життєву силу
Оджас:
- Зернові - рис (живить мозок, інтелект, пам'ять)
- Пшениця (дає силу м'язам)
- Молоко - краще парне або топлене (Не кип'ячене), воно впливає на Розум !!! Молочний білок при засвоєнні конкурує з м'ясним, треба відмовитися від м'яса;
- Не більше 300 мл на прийом;
- Не пити молоко холодним (збільшує капху - набряки);
- Не можна кип'ятити, можна пастеризувати = температура 60-70 градусів і заливати в готові каші дітям;
- Пити молоко краще рано вранці в 6-8 годин ранку і ввечері перед сном в 20.00- 22.00;
- Підігріте молоко треба 7 раз перелити зі склянки в склянку (збільшується Прана - енергія Вати);
- В молоко додавати спеції: кардамон (знижує слизеобразование), куркуму, фенхель, мускатний горіх, імбир, шафран, корицю);
- Молоко пити з ДХІ (топленим маслом) на 1 стакан + 1-2 ч. Л. масла перед сном за 30 хвилин (для Вати і Пітти) або вранці з медом за 30 хвилин до сніданку;
- Молоко давати дітям дошкільного віку, людям похилого віку і ослабленим (Вата).
- Топлене масло ДХІ
- Йогурт - всі похідні молока: сир, сметана, кефір, ряжанка, сир «Адигейський» краще їсти з овочами, а не в сирому вигляді.
Сезонність дієти
- Літо - ПІТТА не можна гарячу, пряну, гостру їжу.
- Осінь - ВАТА не можна білкову їжу, сухофрукти.
- Зима - капху не можна холодні напої, сир, йогурт ...
Сумісність і сполучуваність продуктів
Токсичні поєднання
Правильне харчування за аюрведою рекомендує враховувати наступний важливий фактор, на який слід звернути увагу при плануванні дієти - несумісність деяких поєднань їжі, які порушують нормальне функціонування травного вогню і псують рівновагу трьох дош, створюючи в результаті токсини - корінну причину всіх хвороб. Нижче наводиться приблизна таблиця цих шкідливих сполучень продуктів:
молоко | риба, м'ясо, сир, кислі фрукти, дріжджовий хліб, вишня і черешня, йогурт | ||||||||||||||||||
диня | зерно, крохмаль, смажена їжа, молочні продукти | крохмаль | яйце, чай, молочні продукти, банан, фінік, більшість фруктів | мед | коли змішаний з рівною кількістю топленого масла, а також термічно оброблений мед | редиска | молоко, банан, родзинки | паслін | картопля, йогурт, молоко, диня, огірок, помідор, баклажан | йогурт | молоко, кислі фрукти, дині, гарячі напої, м'ясо, риба, манго, крохмаль, сир | яйце | молоко, м'ясо, йогурт, диня, сир, риба, банан | фрукти | з будь-якої іншої їжею |
кукурудза | фінік, родзинки, банан |
лимон | йогурт, молоко, огірок, помідор |
В Київському центрі Фунготерапії, біорегуляції і Аюрведи ведуть прийом кваліфіковані лікарі нетрадиційної медицини. Вартість консультації 300 гривень. Історії хвороб і результати лікування ви можете переглянути за цим за посиланням.
Записатися на прийом ви можете за телефонами: (097) 231-74-44, (050) 331-74-44, (063) 187-78-78, +38 (098) 583-85-85 (Viber), +38 (093) 688-25- 88 (WhatsApp, Telegram) e-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду.