Методи лікування і профілактики захворювань
Давня мудрість для підвищення потенції
Харчування під час посту
Кращий день в році для голодування
Таємниці тибетських лам
Бадмаев-Тибетська медицина
Що таке БАД?
Оздоровлення - основи оздоровлення організму і продовження життя
секрети довголіття
Пост придуманий не для веселощів. Але це зовсім не привід, щоб сорок днів харчуватися смаженою картоплею з солоними огірками та макаронами з кетчупом. Від них душа милостиві не стане, а здоров'я підірветься капітально. Корисною та дуже ситної їжі, що відповідає найсуворішим пісним правилами, - хоч греблю гати! Крім того, Великий піст - ідеальний час відроджувати забуті рецепти і знаходити нову принадність у давно знайомих продуктах.
Харчування під час посту
Наша Каша
Каша - це не їжа, це філософія. Вона включає в себе всю нашу історію, починаючи з язичницьких часів; натякає на багатостраждальний і ощадливість, не кажучи вже про хлібосольності і працьовитість ... Ось уже століття каша бачиться нам горщиками, є її треба великою родиною дерев'яними ложками - і смішні нам вказівки "залити окропом і негайно з'їсти". Яка ж це філософія, якщо негайно? Каша - річ некваплива, яка сплачує за терпіння сторицею. Головна думка тут така: каша несмачною не буває. Її треба тільки правильно зварити. Ось вам яскравий приклад: перловка. Від одного цього слова народ починає інтелігентно нудити ...
Відразу в мозку відображається щось слизько-розсільна, наповнене виразними запахами шкільній їдальні. Переборите себе! Купіть перловки! Якщо вам так буде легше, назвіть її для себе "жемчужіновка" (pearl'овка), згадайте, що насправді - це ячмінь, з якого роблять благородний віскі.
Промийте її, залийте великою кількістю окропу, укутайте в ковдру і дайте постояти годин 8-10. Потім злийте воду, знову залийте крупу окропом і поваріть хвилин п'ятнадцять. Звернемося за досвідом до бліжнеевропейскім братам нашим, литовцям - у них люблять "скляну кашу". Смажать на олії цибулю кільцями, а потім додають натертий на крупній тертці картопля. Всипають готову перловку і спеції. Схожа історія відбувається з гречаною кашею, яку їдять чомусь виключно з котлетами або молоком. А чи знаєте ви, що на модному Заході гречка (kasha, як вони кажуть) - це знову відкритий органічний продукт, нарівні з древнеацтекскімі амарантом і киноа? Там, правда, чомусь вважається, що гречку перед варінням треба обов'язково змішати зі збитим білком - інакше, мовляв, вона не вийде розсипчастою. Ну нам чи слухати дурні поради? Хорошу гречку можна просто обсмажити з рослинним маслом - хоч би й на деку - і нехай вона спробує потім не розсипатися! Не знаю, чи треба говорити про те, що гречка дуже хороша зі смаженою цибулею, надзвичайно хороша з морквинами-перцями-баклажанами і просто невимовно гарна з грибами?
Зате ви напевно поняття не маєте про те, що гречку з великим задоволенням їдять в Кореї! З неї роблять САЕ ме дук - парові булочки.
Для цього береться гречана мука, трохи солі і стільки води, щоб вийшло круте тісто. Його вимішують, розкачують завтовшки в сантиметр і нарізають на невеликі квадратики, які треба змастити олією і покласти в пароварку на 10 хвилин. Подають це дивовижне блюдо теплим, по великих святах. Ясна річ, по буднях у них і рису-то не вистачає ...
Японці роблять з гречки локшину, а в єврейській кухні надзвичайно популярна каша "варнішкес": треба посмажити трошки ріпчастої цибулі (в оригіналі - на курячому жирі), зварити окремо кашу, окремо - в два рази більше макаронних виробів типу "бантиків". З'єднати все це, прогріти, є і дивуватися. Взагалі, якщо вам набрид (а за довгий час посту легко може набриднути) звичний смак каш, грибів і овочів, заведіть собі "берберських суміш", яку можна сипати куди завгодно. Будуть потрібні мінімальні зусилля.
Сходіть на ринок і збагатите там торговців спеціями, купивши у них 2 ст. л. насіння зіри, по 1 ст. л. насіння кардамону, чорного перцю горошком, фенугрека (він же пажитник або шамбала) і коріандру, пів-ложки запашного перцю, пару десятків нирок гвоздики, 5 ст. л. червоного перцю та ще по столовій ложці сушеного імбиру, куркуми, паприки і кориці.
Перші сім спецій викладіть на суху сковорідку і обсмажуйте 2 хвилини, помішуючи. Потім додайте все інше (і ще солі) і відправте в кавомолку. Цей чудовий порошок принесе вам щастя. Принаймні шлункове.
фрукти всуху
Свіжих фруктів в цю пору року в Росії не може бути за визначенням. Навіть найстійкіші вітчизняні яблука до березня вже злегка перекосило, а поставляються з Іспанії зимові полуниця з виноградом - гутаперчеві клони тих, літніх. Квашена капуста, звичайно ж, відмінне джерело вітамінів - але компот з неї, на жаль, не звариш. Залишається сподіватися на літні заготовки.
Заготівельники (як фірмові, так і брати-азіати) останнім часом намагаються на славу: будь риночек готовий запропонувати вам як мінімум 10 сортів засушених фруктів. За винятком ананасів, які неможливо висушити без застосування цукру, інші фрукти - навіть ківі! - Просто вялятся в спеціальних сушильних машинах.
Кількість природного вітаміну в них при цьому, зрозуміло, падає, а цукру - зростає, але користь сухофруктів все одно безсумнівна, тому як всі мікроелементи зберігаються в необхідній кількості. На ринках сухофрукти істотно дешевше, зате фірмові гарантують свіжість і повну недоторканність всій користі. Жувати сухофрукти просто так, нехай навіть з чаєм, - не дуже захоплююче заняття. Тому можна розстаралися ...
Будь-які сухофрукти, особливо інжир, вишня і великий чорнослив, в поєднанні з червоним вином здатні перетворитися в дуже вишуканий десерт. Для цього в вино додаються різні спеції: корицю, ваніль, кардамон, гвоздику, чорний перець, мускат, цукор - і власне сухофрукти. Все це кип'ятиться на дуже маленькому вогні: спочатку без кришки хвилин сорок, потім під кришкою ще півгодини - поки сироп не стане дуже густим. Подавати можна з ягідним морозивом. Крім того, з сухофруктами роблять багато дивовижних речей: наприклад, фарширують ними найрізноманітнішу птицю (не під час посту, зрозуміло). Або гасять з луком і червоною квасолею.
Харчування під час посту може включати в раціон і гриби. Що можна робити з сушених грибів, Далеким влітку любовно зібраних своїми руками ... Але має сенс звернути увагу і на прилавки з замороженими продуктами. Там останнім часом відбуваються дивні речі. І опеньки вам, і лисички, і підосичники, і білі ...
Ще часто зустрічаються японські гриби шиітаке - Чемпіони світу з боротьби з раковими клітинами. Навіть гігантські гриби портобелло (за смаком - чиста курятина) стали з'являтися в модних супермаркетах. Це фантастичне різноманіття дає привід для мало не щоденних експериментів.
Ось деякі варіанти. з лісових грибів можна робити сендвічі з тапенадом: в ступці розмелюють каперси з анчоусами, оливковою олією і лимонним соком, приправляєте сіллю і перцем. Виходить паста, яка чудово мажеться на підсмажені скибки хліба - а між ними засмажені до хрусткої скоринки гриби.
З глив як би сам собою виникає салат: смажені гриби, яблука, черешки селери, салатні листя і темний виноград без кісточок. Полити зверху можна заправкою з лимонного соку з розтертими кедровими горіхами, сіллю, перцем і дрібкою кориці. Печериці можна заради різноманітності підсмажити в воке з соєвим соусом, медом, кунжутним насінням і зеленою цибулею (подавати їх треба негайно). Далі повинен слідувати розповідь про те, що це не тільки смачно, але і корисно, але ми його опустимо. на горіхи
Горіхи в раціоні нашої середньо височини грають зовсім незрозумілу роль. Те торти ними посипають, то буряк з часником удобрюють ... І таке враження, що, крім грецьких, інших горіхів нам природа не виділила. Хіба що кедрових - народам Західного Сибіру. А тим часом - в суворий час посту, коли кожен білок на рахунку, горіхи - незамінна річ. Якщо вони не валялися на якомусь курному складі більше року, це практично панацея від усіх проблем весняно-зимового періоду. І зовсім не така нудна, як здається. Їх можна усластіть - або, навпаки, загострити.
У першому випадку набираєте різних нежарених горіхів: мигдалю, фундука, кешью, волоських, кедрових. Крім того, вам знадобиться апельсиновий сік, цукор, кориця і апельсинова цедра. З усього цього вариться густий сироп, в який звалюються горіхи.
Там їх треба гарненько перемішати - щоб сироп встиг до кожного прилипнути, а потім перекласти на промаслений папір і розділити вилочкою, поки теплі. Гострі горішки (мигдаль, фісташки без шкаралупи, арахіс) робляться приблизно так само - тільки потрібно сіль з перцем, чилі, зирой, коріандром, імбиром, часниковим порошком ... да з чим хочете - плюс рослинне масло. І все одно трохи меду, інакше горіхи виявляться окремо, а спеції окремо.
А можна зробити таку ж суміш з насіння - гарбузового та соняшникового. Гострі горіхи і насіннячка має сенс пару днів потримати в холодильнику - нехай переймуться запахом спецій. Ще один варіант захопленого поглинання горіхів - це паста або соус. Арахісова паста - культовий продукт американських підлітків - давно відома любителям серіалів. Її легко зробити вдома: береться обсмажену і очищений арахіс, кладеться в м'ясорубку і прокручується з невеликою кількістю води і солі.
Зберігати краще в холодильнику. Кожне шкільне ранок намазуйте цієї пастою печиво для сина-лоботряса, адже від горіхів розумнішають - доведено. Варіант більш здоровою закуски: кунжутне насіння, мед, кориця і сіль.
Якщо до вас збираються нагрянути гості і всі як один постять - попросіть їх принести з собою яблук свіжіше, морквини і черешків селери. Поки вони метаються по місту в пошуках цих дефіцитних продуктів, спокійно дістаньте припасений сирої мигдаль, лимонний сік, мед, свіжий базилік, сіль, часник і імбир. Пропорції - на ваш смак.
Пропустіть це все через м'ясорубку, у міру потреби додаючи води - щоб вийшла консистенція густої сметани. Коли з'являться гості, поріжте принесені ними фрукти-овочі, а вони вже хай самі умочують їх в ваш соус. Скоро вони наїдяться, подобрішають і почнуть розпитувати вас про секрети майстерності.
В Київському центрі Фунготерапії, біорегуляції і Аюрведи ведуть прийом кваліфіковані лікарі нетрадиційної медицини. Вартість консультації 300 гривень. Історії хвороб і результати лікування ви можете переглянути за цим за посиланням.
Записатися на прийом ви можете за телефонами: (097) 231-74-44, (050) 331-74-44, (063) 187-78-78, +38 (098) 583-85-85 (Viber), +38 (093) 688-25- 88 (WhatsApp, Telegram) e-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду.