Лікування захворювань щитовидної залози
діабет лікування
шкірні захворювання
Захворювання ендокринної системи
Масло з насіння амаранту
Відновлення здоров'я природними натуральними засобами
клімакс
акромегалія
Діабет II типу - вирішуємо проблему
ДІАБЕТ ЦУКРОВИЙ - захворювання, обумовлене абсолютною або відносною недостатністю інсуліну і що характеризується грубим порушенням обміну вуглеводів з гіперглікемією і глюкозурією, а також іншими порушеннями обміну речовин. Мають значення: спадкова схильність, аутоімунні, судинні порушення, ожиріння, психічні та фізичні травми, вірусні інфекції. При абсолютній недостатності інсуліну знижується рівень інсуліну в крові внаслідок порушення його синтезу або секреції бета-клітинами острівців Лангерганса. Відносна інсулінова недостатність може бути результатом:
• зниження активності інсуліну внаслідок його підвищеного зв'язування з білком (Аутоімунний процес) ,
• посиленого руйнування ферментами печінки (Метаболічні порушення) ,
• переважання ефектів гормональних і негормональних антагоністів інсуліну (глюкагону, гормонів кори надниркових залоз, щитовидної залози, гормону росту, неестеріфіцірованних жирних кислот),
• зміни чутливості інсулінзалежний тканин до інсуліну.
Розрізняють, так званий, цукровий діабет 1 типу (інсулінозалежний, коригує, як правило, застосуванням інсуліну) і цукровий діабет 2 типу (інсулінозалежний, коригує, як правило, застосуванням таблетованих цукрознижувальних препаратів). ІНЦД 1 типу виникає зазвичай у молодих людей або в дитинстві і протікає, як правило злокачественно. ІНЦД 2 типу виникає зазвичай в зрілому зросте, часто у осіб з надлишковою масою тіла, характеризується спокійним, повільним початком. Рівень інсуліну і С-пептиду в крові в межах норми або може перевищувати її. У деяких випадках СД діагностується лише при розвитку ускладнень або при випадковому обстеженні. Компенсація досягається переважно дієтою або пероральними цукрознижувальними препаратами, протягом без кетозу. СД в дитячому та юнацькому віці протікає дуже агресивно, злокачественно.
Припускають, що надлишок цукру в крові з'являється тому, що кисень, який є в організмі, не спалює його. Кисень, який приноситься гемоглобіном в окремі органи, міцно тримається і не передається його через те, що порушено в організмі співвідношення вуглекислого газу і кисню. Як вперше встановив професор К.П. Бутейко, всі обмінні процеси в організмі можуть здійснюватися в оптимальному режимі тільки тоді, коли вуглекислого газу в 3 рази більше, ніж кисню. В іншому випадку молекули кисню, пов'язані з гемоглобіном, не беруть участі в передачі кисню окремим органам і м'язам і останні відчувають кисневе голодування. Тому таким корисним вважається використання апарату Фролова, Ненашева, «Самоздрав» та ін. Для регулювання процесу дихання, оскільки ці апарати створені для здійснення дихання ротом (робити більш тривалий видих, ніж вдих, а також паузу після видиху). Таке дихання виконує функцію нормалізації газообміну в організмі. Як тільки досягається оптимальне співвідношення вуглекислого газу і кисню в організмі рівне 3: 1, зв'язок молекул кисню з гемоглобіном крові розслабляється, і кисень надходить за своїм прямим призначенням, а обмінні процеси нормалізуються.
Принцип нормалізації процесу дихання дозволяє не дотримуватись принципу жорсткої дієти для хворих на цукровий діабет, він для них протипоказаний, харчування має бути таким же, як у здорових людей.
Харчування при діабеті
- Є слід тоді, коли захочеться.
- Є те, що хочеться.
- Є стільки, скільки вимагає організм і не підраховувати калорії.
- Чи не лягати спати на порожній шлунок.
- Рідини приймати достатню кількість і тоді, коли хочеться.
- Харчуватися краще нейтральними продуктами (овочі, картопля, хліб і т.д.)
- Дотримуватися природної процедури прийому їжі. Тривалість прийому їжі визначаться потребою в насиченні, вона не є постійною
- Організм - самоочищається система, тому немає необхідності в спеціальному голодуванні.
Отже, лікування організму засноване на приведення в дію внутрішніх механізмів оздоровлення.
У нашому центрі ми застосовуємо при СД 1 і 2 типу фітопрепарати аюрведической медицини - комплексні фіторецептури, апробовані століттями: РџРѕРёСЃ, Гіпонід, Дайна, Мідона, Ливина, Лівомап, Лівофер, Дашамул та ін.
Дуже успішно себе зарекомендували біорегулятори-пептиди і цитаміни (розробка С-Петербурзького інституту геронтології і Київського інституту геронтології).
Відновлення енерго-інформаційних зв'язків проводиться за допомогою гомеопатичних препаратів.
Офтальмологічні ускладнення ЦД коригуються препаратами «Мультікаренол-6» і «Лютеїн», що надають антиоксидантну дію і перешкоджають розвитку дегенеративних змін сітківки очей. Також застосовуються аюрведические очні фіто-краплі «Уджала», « Ай-фіт" Айтон», « Трікул».
Добре себе зарекомендували в комплексом лікуванні препарати фунготерапії: система «Акура»- шиітаке, трутовик, лисички; Рейша, Веселка, мейтаке, строчок, Агарік бразильський та ін.
Комплексний курс лікування бажано підбирати після консультації з фахівцем центру.
А для тих, хто бажає в домашніх умовах проводити підтримуючу терапію, рекомендуємо народні фіторецепти.
Ось приблизний перелік фіторецептів, якими можна користуватися тривало в домашніх умовах, готуючи їх самостійно.
Рецепт №1. Кропива дводомна. Для приготування настою 50 г листя кропиви заливають 500 мл окропу, при цьому краще використовувати емальований посуд. Через 2 години настій процідити і пити по 1 чайній ложці 3 рази на день до їди. Краще заварювати свіже листя. З молодої кропиви можна приготувати борщ і різні вітамінні салати
Рецепт №2. Стручки квасолі. Збирають у серпні і використовують у вигляді відвару: 15 - 20 г стручків варять протягом 3 - 4 годин в 1 л. води до половини обсягу. Отриманий відвар слід остудити, процідити і приймати по 1 / 2 склянки за 30 хвилин до їжі 3 - 4 рази на день протягом 3 - 4 місяців.
Рецепт №3. Корінь кульбаби. 1 чайну ложку дрібно нарізаного кореня заварюють як чай у склянці окропу, настоюють 20 хвилин, охолоджують, проціджують. Приймають по 1 / 4 склянки 3 - 4 рази на день.
Рецепт №4. Листя горіха волоського. Для приготування настою 1 столову ложку подрібненого листя заливають склянкою окропу, кип'ятять 20 - 30 секунд, наполягають, проціджують і приймають протягом дня. Можна також використовувати перегородки волоського горіха. Для цього перегородки від 40 штук волоських горіхів заливають склянкою окропу і томят на водяній бані протягом 1 години. Внутрішня, каструля повинна бути скляному або емальованому. Потім слід остудити, процідити і приймати по 1 чайній ложці 3 рази на день до їди.
Рецепт №5. Осика, кора. Початкова стадія діабету. 1 столову ложку сухої подрібненої кори осики кип'ятити 30 хвилин на малому вогні в 2 склянках води. Настояти, закутавши, 2 - 3 години, процідити. Приймати по 1 / 5 - 1 / 4 склянки 3 рази на день до їди. Пити до 3 місяців і більше. Добре допомагає в початковій стадії діабету.
Рецепт №6. Чорниця, лист. 1 столову ложку сухого листя чорниці на склянку окропу. Настояти, закутавши, 30 - 40 хвилин, процідити. Приймати по склянці настою 3 рази на день в охолодженому вигляді невеликими ковтками. Застосовується при початковій стадії діабету.
Рецепт №7. Буряк червона. Свіжий сік буряка п'ють при діабеті по 1 / 4 склянки 4 рази на день.
Рецепт №8. Чорниця. Настій п'ють при неважких формах цукрового діабету. Знаходиться в листках неомертіллін значно знижує вміст цукру в крові (1 чайну ложку подрібненого листя заварити склянкою окропу, настояти 30 хвилин на гарячій плиті, процідити. Пити по 1 / 3 склянки 3 раза.в день).
Рецепт №9. Збір. Лопух (коріння) - 1 частина, квасоля стручкова, сухі стулки - 1 частина, чорниця (лист) - 1 частину. 60 г збору настоювати в літрі холодної води 12 годин. Потім кип'ятити 5 хвилин, настояти, закутавши, 1 годину, процідити. Приймати по 3 / 4 склянки 5 разів на день через годину після їжі.
Рецепт №10. Брусниця звичайна. При діабеті благотворний дію роблять свіжі ягоди брусниці.
Рецепт №11. Лохина болотна. У народній медицині застосовують відвар молодих пагонів і листя. 1 столову ложку трави заварити склянкою окропу, кип'ятити 10 хвилин на слабкому вогні, охолодити, процідити. Приймати по столовій ложці 3 рази на день.
Рецепт №12. Збір. Чорниця (лист) - I частина. Квасоля стручкова, сухі стулки - 1 частину. Льон (насіння) - 1 частину. Вівсяна солома - 1 частину. 3 столові ложки збору на 3 склянки води. Кип'ятити 10 хвилин, настояти, закутавши, 30 - 40 хвилин, процідити. Приймати по 1 / 4 склянки 6-8 раз в день.
Рецепт №13. Трава хвоща польового - 20 г, трава горця пташиного - 20 г, трава суниці - 20 г. Столову ложку збору залити склянкою окропу, кип'ятити 3-5 хвилин, настоювати 10 - 15 хвилин. Процідити. Приймати по столовій ложці за 20 - 30 хвилин до їжі 3-4 рази на день.
Рецепт №14. Листя чорниці - 25 г, листя кульбаби - 25 г, трава галеги лікарської - 20 г. Столову ложку збору залити 300 мл окропу, прокип'ятити 5 хвилин, настояти, процідити. Приймати по 1 / 2 склянки 2 - 3 рази на день перед їжею за 20 хвилин.
Рецепт №15. При діабеті 2 - 3 подрібнені цибулини залити 2 чайними чашка ми теплої води, витримати 7 - 8часов, процідити і пити застій по кавовій чашці 3 рази на день перед їжею.
Рецепт №16. Листя чорниці - 25 г, трава галеги лікарської - 25 г, листя кропиви дводомної - 25г. Одну столову ложку збору залити 300 мл окропу. Прокип'ятити 15 хвилин, настояти 5 хвилин, процідити. Приймати по 2 - 3 столові ложки 3 - 4 рази на день перед їжею за 20 хвилин.
Рецепт №17. Хвощ польовий. Для приготування відвару беруть 30 г хвоща польового, заливають 1 склянкою окропу, кип'ятять 5 - 7 хвилин, потім наполягають 2 - 3 години. Після проціджування через марлю приймають по 2 - 3 столові ложки 3 - 4 рази в день перед їжею. Хвощ польовий можна використовувати в свіжому вигляді (салати, начинка для пирогів), а також у вигляді настою. Салат з хвоща польового: 2 склянки дрібно порізаних листя польового хвоща змішати з 50 г зеленої цибулі, щавлем 20 г, можна додати 40 - 50 г листя кульбаби. Заправити або рослинним маслом, або сметаною. За смаком посолити. Маточки польового хвоща можна додавати в окрошку.
Рецепт №18. Шипшина. Для приготування відвару беруть 10 подрібнених плодів шипшини, заливають 1 склянкою окропу, кип'ятять 3 - 5 хвилин, настоюють 4 - 5 годин, після проціджування відвару приймають по 1 / 2 склянки 3 - 4 рази на день.
Рецепт №19. Листя кропиви собачої - 10 г, листя суниці - 15 г, листя шовковиці - 20 г. Столову ложку збору залити склянкою окропу, кип'ятити 3-5 хвилин, настояти протягом години. Процідити, приймати по 2 столові ложки 3 рази на день після їди.
АЛЕ пам'ятайте! Кожен з Вас - Індивідуальний! І точно так само діабет виявляється у кожного за своїм сценарієм. Тому шаблонних призначень не буде. І тільки фахівець може правильно і вчасно відкоригувати складу препаратів, їх дозування і тривалість курсу лікування. Тому настійно рекомендуємо з питання лікування діабету звернутися за консультацією до спеціалісту нашого центру.
Бажаємо Вам здоров'я, щастя і довголіття!
В Київському центрі Фунготерапії, біорегуляції і Аюрведи ведуть прийом кваліфіковані лікарі нетрадиційної медицини. Вартість консультації 300 гривень. Історії хвороб і результати лікування ви можете переглянути за цим за посиланням.
Записатися на прийом ви можете за телефонами: (097) 231-74-44, (050) 331-74-44, (063) 187-78-78, +38 (098) 583-85-85 (Viber), +38 (093) 688-25- 88 (WhatsApp, Telegram) e-mail:Ця електронна адреса захищено від спам-ботів. вам нужно увімкнуті JavaScript, щоб Побачити ее.