в розділ ОНКОЛОГІЯ
Призначення оздоровчих програм робляться при консультації фахівців центру на прийомі або дистанційно (по телефону, Skype) - обов'язкова наявність даних обстеження, аналізи.
Консультація лікаря - БЕЗКОШТОВНО
Продукти харчування, їх якість і збалансованість, відсутність речовин, що містять канцерогени, - головні складові попередження онкологічних захворювань органів і систем.
Їжа може впливати на виникнення і зростання пухлин. Але так само вона може володіти захисними антиканцерогенними властивостями.
Деякі продукти пригнічують канцерогенні речовини. Важливо їх виявити тому, що вживання такої їжі набагато простіше, ніж відмова від шкідливих звичок використання небажаної їжі.
До переліку бажаних ми віднесемо не тільки продукти харчування, напої, але і речовини, що містяться в тому, що ми їмо.
Відомо, що чорна кава стимулює нервову систему. Але він також може запобігати появі деяких видів пухлин. Так, рак печінки у людей, які не пили каву практично ніколи в житті, зустрічається в два рази частіше, ніж у любителів пари чашок кави в день.
Ряд теорій пояснюють, чому кілька чашок кави на добу можуть знизити ймовірність онкології прямої кишки. Кава діє як легке проносне і стимулює роботу кишечника, а більш часте його спорожнення знижує ймовірність пухлин прямої кишки.
Що стосується червоного вина - в ньому є танін, але містяться флавоноїди - біологічні антиоксиданти. Червоне вино регулює гормональний баланс, а пухлини органів статевої системи є гормонозалежними.
Продукти харчування для профілактики онкозахворювань
Роль свіжої рослинної їжі - в утриманні в ній рослинних волокон - нерозчинної клітковини. Вона пригнічує ферменти, нейтралізує естрогени, абсорбує і знешкоджує канцерогенні агенти їжі. Харчові волокна пригнічують гнильні процеси в кишечнику, сприяють загоєнню дефектів слизової і евакуації продуктів розпаду, пов'язують канцерогенні речовини. Носії цих волокон - хліб з висівками, овочі, фрукти, ягоди, зернові та бобові.
Велике значення в профілактиці раку мають вітаміни А, С, гр. В, Е і D. Особливо доцільно їх використовувати «груп ризику» (кращим, які зловживають алкоголем, які працюють на небезпечних виробництвах).
Вітамін А перешкоджає накопиченню в організмі канцерогенів і зменшує їх вплив на клітини. Вживання бета-каротину знижує ризик виникнення пухлин стравоходу, шлунка, легень, сечостатевої системи, товстої кишки, шкірних покривів. Продукти з високим вмістом вітаміну С - важливий компонент профілактики онкології. До них відносять шипшина, смородину, червоний і зелений перець, кріп, петрушку, горобину, цитрусові, капусту (вона зберігає вітамін С при солінні і кулінарній обробці). Зростає роль вітаміну D. Для профілактики виникнення пухлин потрібно підтримувати дозу в 1000 МО в день. Він міститься в жирних сортах риби, яйцях, молочних продуктах.
Відзначено роль селену, здатного разом з вітамінами Е і С захистити організм людини від дії вільних радикалів. Цей елемент міститься в яловичині, печінці, серці, нирках; в яйцях, морській і кам'яної солі, овочах (особливо горосі і буряці). Багаті селеном і морепродукти - риба, оселедець особливо, краби, креветки, кальмари. Селен відсутня в консервах і концентратах. З рослинних продуктів селеном багаті пшеничні висівки, пророщені зерна пшениці, кукурудза, гриби, часник, житній хліб.
Продукти, що містять кальцій, запобігають розвитку певних пухлин. Це молоко, кисломолочні продукти, сири, сир, випічка, кукурудзяні пластівці. Кальцій міститься в сушеної вишні, хурмі, яєчному жовтку, капусті буряках, цибулі порее.
Для запобігання переродження клітин в пухлинні вживайте білки. Їжте яловичину, тріску, молочні круп'яні каші і інші продукти харчування для профілактики онкозахворювань
Таким чином, можна визначити кілька основних принципів протионкологічним способу харчування:
- зменшення споживання жиру і попередження ожиріння;
- достатню і регулярне вживання рослинної клітковини з овочами, фруктами, цільними зернами злакових;
- максимальне обмеження прийому алкоголю;
- можливо більш повна відмова від копченої і нітрітсодержащей їжі.
Виконання перерахованих вище рад і підвищення екологічної грамотності допоможе Вам застерегти себе від несприятливих наслідків.
В Київському центрі Фунготерапії, біорегуляції і Аюрведи ведуть прийом кваліфіковані лікарі нетрадиційної медицини. Вартість консультації 300 гривень. Історії хвороб і результати лікування ви можете переглянути за цим за посиланням.
Записатися на прийом ви можете за телефонами: (097) 231-74-44, (050) 331-74-44, (063) 187-78-78, +38 (098) 583-85-85 (Viber), +38 (093) 688-25- 88 (WhatsApp, Telegram) e-mail:Ця електронна адреса захищено від спам-ботів. вам нужно увімкнуті JavaScript, щоб Побачити ее.